אם גם אתם רוצים להיות מומחים בעולם הבישום, כדאי לכם לקרוא את הכתבה הזו. יש המון מיתוסים והשערות על עולם הבישום ולא לגמרי ברור מה נכון ומה לא. אז אנחנו כאן כדי לעשות לכם סדר בשמועות. ליאת דנוביץ', מנהלת ההדרכה באפריל, מספרת כאן את כל הסודות של עולם הבישום:

קודם כל נתחיל בשאלה חשובה – תבדקו את עצמכם וענו מבלי להסתכל על התשובה - ממה מורכב בושם?


1. תמציות ריח – שמקורן בפרחים, פירות, עצים, שמקנות לבושם את הריח הספציפי.
שמנים אתריים מרכיבים טבעיים, ומרכיבים סינטטיים שהם חומרים המורכבים במעבדה אשר מדמים ריחות טבעיים או יוצרים ריחות חדשים.

2. אלכוהול – משמש כמרכיב נוזלי שמפיץ את הריח ומסייע להחזיק אותו לאורך זמן. האלכוהול הוא מרכיב מרכזי בבשמים, הוא נחשב לאופציה אופטימלית להמסת תווים ארומטיים, הוא מתאדה במהירות ובכך גורם לתווים העליונים של הניחוח לעלות ולהפיץ את הריח. ריכוז האלכוהול משתנה בין סוגי הבשמים השונים. (או דה טואלט, או דה פרפיום וכו')

3. מים – כן מים הוא מצרך חשוב בבושם ומשמש לאיזון התמציות והפחתה של רמת האלכוהול.

4. מרכיבים נוספים – כאן יכנסו המרכיבים המייצבים, חומרים אשר מבטיחים את עמידות הבושם לאורך זמן ועל איכותו.

 

חידה :  אני בצורת משולש, מזכירה את מצריים, מחולקת לשלוש שכבות, ויש לי קשר הדוק עם הניחוחות בעולם הבישום,

מי אני?

על מנת להבין את המורכבות והדינמיקה של הניחוחות השונים ניעזר בפירמידת הבישום. הפירמידה היא בעצם מודל שמייצג את המבנה של הניחוח. היא מחלקת לנו את הניחוח לשלוש רמות.

תווים עליונים – תווים אלו הם הראשונים שאנחנו חווים כאשר אנו מתיזים בושם. הם לרוב קלילים רעננים ומטרתם למשוך את תשומת הלב מיד, תווים אלו מתנדפים במהירות, בד"כ תוך מספר דקות, דוגמאות לתווים עליונים כוללות פירות כמו לימון, מנדרינה, תבלינים עדינים כמו מנטה, פלפל ורוד, הל, ובנוסף גם פרחים כמו יסמין וורד.

תווי לב – אלו התווים שפורצים אחרי שהתווים העליונים התנדפו, הם מהווים את הליבה והעומק של הבושם והם בד"כ עשויים מתווים פרחוניים, פירותיים או תבלינים עשירים. תווים אלו יכולים להחזיק מעמד מספר כ4- שעות ומקנים לניחוח עומק ועושר.

תווי בסיס – אלן התווים שמופיעים לאחר שתווי הלב מתנדפים. הם מצריכים זמן כדי להתפתח ולהתקבע על הגוף,  הם בעלי נוכחות, לעיתים קרובות הם עשויים מתווים עציים כמו אמבר, מאסק, אלגום ווטיבר והם אלו שמקבעים את הניחוח לאורך זמן, זה שנשאר אתכם לכל היום.

 

הידעת?

ישנה חשיבות רבה לריכוז הבושם על חווית הריח.
מה הכוונה לריכוז אתם שואלים?
כבר הזכרנו שבושם מורכב מכמה חומרים שונים בתחילת הכתבה, אבל עכשיו נצלול פנימה ונבין לעומק איך משפיע על ריכוז החומרים על הבושם שאתם קונים. שיעור שמני הריח בתמיסה של הבושם קובע את משפיעים על עוצמת הריח, משך הזמן שהוא יחזיק והאופן בו הוא יתפתח על העור.

דוגמאות לסוגי בשמים שונים בעלי ריכוז שונה הם:

או דה קולון 

Eau de Cologne

מורכב מריכוז של 5%-3% שמני ריח , ריח קליל, מתאים לשימוש יומיומי, משך זמן של 2-3 שעות שהוא מחזיק על הגוף.
לדוגמא : פירס א.ד.ק מבית Abercrombie & Fitch

או דה טואלט -

Eau de toilette

מורכב מריכוז של 15%-5% שמני ריח, ריכוז קל, מומלץ לשימוש במהלך היום, מחזיק משך זמן  כ-5 שעות.
לדוגמא : דילן טורקיז א.ד.ט מבית Versace

או דה פרפיום - Eau de parfum

מורכב מריכוז של  20%-15% שמני ריח, ניחוח עשיר יותר, מתאים לשימוש יומיומי וגם לאירועים מיוחדים, מחזיק משך זמן של כ- 5 עד 8 שעות.
לדוגמא : לה וי א בל א.ד.פ מבית Lancome

פרפיום – parfum

מורכב מריכוז של 20% - 30% שמני ריח, בעל ניחוח עמוק ועשיר, מתאים לאירועים מיוחדים ולמי שמחפש ניחוח עוצמתי ומהפנט, נשאר לאורך זמן , 8 שעות ומעלה.
לדוגמא : ליברה לה פרפיום מבית  Yves Saint Laurent

אקסטרייט דה פרפיום - Extrait de Parfum

מורכב מריכוז של 25%-40% שמני ריח, בעל תרכובת הריח הגבוהה ביותר של תרכובות ארומטיות, ניחוח עשיר מאוד, בעל עוצמה ואיכויות יוצאות דופן, מתאים למי שמחפש את הטוב ביותר ומוכן להשקיע בבושם איכותי ועוצמתי. נשאר על הגוף למשך שעות ארוכות, לעיתים עד 24 שעות.
לדוגמא : גרנד מאסק אקסטרייט דה פרפיום מבית Pana Dora

ריכוז הבושם הוא בהחלט חומר למחשבה ופיסת מידע מעניינת לבחירת הבושם העתידי, אבל אחרי שקניתם בושם, ועל מנת למקסם את השפעת הניחוח, אתם יודעים איך להתייחס אליו? איפה למקם אותו בבית? איך להשתמש בו בצורה הטובה ביותר?

כדאי לדעת!

כאשר אנו מתיזים בושם, נרצה שהניחוח יתחבר בצורה הטובה ביותר לעור שלנו ולכן יש להתייחס לזמן ולמקום. יש להתיז את הבושם על אזור נקי ועירום, מיד אחרי מקלחת, כשהעור עדיין לח. האזורים הטובים ביותר להתזה הם האזורים אשר נמצאים בתנועה, אשר פולטים חום ובכך מעודדים את הריאקציה של הגוף עם הניחוח בפתיחה הטובה ביותר של תווי הריח. לבשו את הבושם מלמעלה למטה, כלומר, התחילו בעורף, בפרקי הידיים, פנים המרפק, טבור ומאחורי הברכיים.

 

טיפ של מומחים!

איך לשמור על הניחוח של הבושם לאורך זמן?
מומלץ למרוח קרם גוף ניטרלי או שמן גוף ללא ניחוח לפני לבישת הבושם, שהרי שמולקולות ריח נתפסות למולקולות שומן. כך העור הלח יספוג את הניחוח וישמור עליו לאורך זמן.

איפה כדאי לי לאחסן את הבושם?
חום, אור, לחות ומזג אוויר קיצוני עלולים לפגוע באיכות הבושם ובעמידותו, ולכן יש לאחסן את הבושם במקום קריר, יבש ומחוסן משמש, שמירה נכונה על הבושם תשמור על תוקפו ותאריך את זמן עמידתו.

זו הייתה רק פיסה קטנה של מידע מתוך עולם הבישום, מקווים שנהניתם ואולי גם למדתם משהו חדש

לכל מוצרי הבישום לגבר >>

לכל מוצרי הבישום לאישה >>


לכל מוצרי בישום הבוטיק >>